Skihuttentocht Dolomiti Italië 2020

Van dorp naar dorp, van berg naar berg en van hut naar hut. Niet steeds terug, alleen maar verder. Een skisafari door het grootste aaneengesloten skigebied van Europa: de Super Dolomieten.

Deze huttentocht is een ware ontdekkingstocht door het meest uitgestrekte skigebied van Europa. Waar andere organisaties meerdere nachten in dezelfde hut overnachten, organiseren wij een tocht waarbij we elke dag in een ander gebied en andere pistes skiën en iedere nacht in een andere berghut slapen. Dit doen wij om u zoveel mogelijk te kunnen laten genieten van het zeer uitgebreide skigebied.Het skiprogramma 2020:

Het programma van de tocht ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:
 • Zaterdag:
  Verzamelen in San Christina bij de Col Raiserlift waar we ons omkleden. Hierna vertrekken we naar de eerste hut boven San Christina waar we de rugzakken neerzetten om nog even op de Seceda te gaan skiën.

 • Zondag:
  Na een uitgebreid ontbijt laten we de rugzak nog even staan en gaan de 10km lange afdaling naar Ortisei maken om er even in te komen. Daarna halen we de rugzak op en gaan we aan de echte tocht beginnen. We dalen af naar San Christina en skiën via de Sellapas en Col Rodella richting Belvedère voor de tweede huttenovernachting.
 • Maandag:
  Na een lange afdaling komen we aan in Arabba waar we na alle rode en eventueel zwarte afdalingen gedaan te hebben onze tocht vervolgen via Passo Padon richting onze hut bij de Fedaiasee. Hier geven we de rugzakken af en dalen verder af naar Malga Ciapela om op de Marmolada (3300m) te gaan skiën. Afdaling tot aan de hut.
 • Dinsdag:
  Vandaag dalen we verder af door de prachtige kloof van Sottoguda. Hier nemen we de bus naar Alleghe om in het Civettagebied te gaan toeren. Later nemen we de bus richting Passo Giau voor de vierde overnachting boven Cinque Torri.
 • Woensdag:
  Na het ontbijt skiën we richting Bai de Dones waar we de bus pakken naar Cortina d'Ampezzo. Via de prachtige skigebieden van Faloria en Monte Cristallo gaan we richting Tofana naar de volgende Rifugio (hut) voor de overnachting.
 • onderdag:
  Vandaag verkennen we de rest van Cortina waaronder de Olympische afdaling Olympia. Hierna skiën we richting Pocol vanwaar we richting Col Galina en Lagazuoi gaan voor een overnachting. Hier slapen wij op bijna 2800m hoogte met al weer een prachtig uitzicht!
 • Vrijdag:
  Lang voordat de liften draaien beginnen we aan de 12km lange afdaling langs prachtige bevroren watervallen naar Armentarola waar we het laatste stukje door paarden gesleept worden. Hier vandaan skiën we via San Cassiano naar La Villa (wereldcupafdaling Gran Risa). Verder via Corvara en het Edelweissdal naar Selva (Wolkenstein) waar we via de wereldcupafdaling Sasslongh (Val Gardena) weer richting Seceda gaan voor de laatste avond en overnachting.
 • Zaterdag:
  Degenen die op tijd willen gaan rijden dalen af naar San Christina. De anderen die met bus of trein zijn gekomen kunnen nog lekker een dagje vrij skiën waarmee een einde komt aan een fantastische week!
Algemene informatie

Wat je voor de hele week nodig hebt, zit in een niet te grote rugzak. Dit kan o.a. zijn: voor 's avonds in de hut: een paar lichte pantoffels of slippers en een joggingbroek, toiletartikelen en wat schone spullen voor de gehele week. Ook een zonnebril / skibril, zonnebrand- en lippencrème mogen niet ontbreken.Overnachtingen

De overnachtingen zijn in bemande berghutten (rifugio's) waar we slapen in twee- of meerpersoons kamers. Na een gezellige apres-ski in de hut krijgen we daar een 3-gangen maaltijd voorgeschoteld. De avond brengen we gezamenlijk door want de hutten liggen vaak ver van de bewoonde wereld. Het ontbijt is natuurlijk ook inbegrepen. Handdoeken en beddengoed zijn in de hutten aanwezig.Wie kunnen er aan deelnemen: (eisen voor deelname)

Iedereen die minimaal drie jaar ski-ervaring en geen moeite heeft met rode pistes. Wij gaan er van uit dat je deze snel en gemakkelijk kunt afdalen. Ook zwarte pistes moeten geen belemmering zijn. Tevens wordt er een sportieve instelling en een redelijke conditie van je verwachtReissom en Reisdata 2020

Vertrekdata en prijzen p.p. op basis van eigen vervoer, inclusief half pension / 7 overnachtingen!
 maand jan. '20 feb. '20
 datum  25  01  08  15  22  29
 € p.p.   715,-   715,-   715,-   715,-   715,-   715,- Opties:

Skipassen:
Mogelijkheden Skipas: klik hier Super Dolomiti 2018 – 2019.
Huur materiaal (ter plaatse betalen):
Skihuur superieur compleet 8 dgn: € 140,-
Alleen ski's superieur 8 dgn: € 95,-
Overig:
Busreis (reissom afhankelijk van datum en incl. Royal Class) vanaf € 145,-
Treinvervoer, incl. couchette, van elk station in NL naar Bolzano, vanaf € 275,-
 

Inbegrepen:

 • zeven overnachtingen op basis van halfpension, (ontbijt en avondeten)
 • Skibegeleider ( Nederlandstalig)

Niet inbegrepen:

 • skipas,
 • huur skimateriaal,
 • lunches,
 • uitgaven van persoonlijke aard.
 • Vervoer van en naar de startplaats
 • Skipas
 • toeristenbelasting, ter plaatse te voldoen.Boek hier